Ανθρωπιστική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς των Βαλκανίων από την Θεσσαλονίκη

Τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς στη Σερβία, την Κροατία και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, θα συγκεντρώσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που συμμετέχει στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των πρεσβειών της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και το Ράδιο Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στην Πλατεία Αριστοτέλους (κάτω από την οδό Μητροπόλεως). 

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν αφορούν σε κλινοσκεπάσματα, ράντζα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και παιδικές τροφές, παιδικές πάνες και είδη ατομικής υγιεινής, φακούς, μπαταρίες και γαλότσες. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί στις γειτονικές χώρες από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα διανεμηθεί από τον Ερυθρό Σταυρό, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει:

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει την αλληλεγγύη πράξη και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους δοκιμαζόμενους Βαλκάνιους γείτονές μας, που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ “Όλοι μαζί μπορούμε”, σε συνεργασία με το Ράδιο Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο 7 Ιουνίου καλώ όλους τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, όπου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στην ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Σερβίας, της Κροατίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. 

Ήδη η πρωτοβουλία του “Όλοι μαζί μπορούμε” συνάντησε τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων πολιτών στην Αττική, όπου το περασμένο Σάββατο συγκεντρώθηκαν πάνω από 19 φορτηγά με 95 τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες. Αυτό το Σάββατο η προσπάθεια μεταφέρεται στην καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη, όπου όλοι μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε, με κάθε μέσο που διαθέτουμε, τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και να στείλουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα στήριξης στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Γιατί για μας η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν γνωρίζουν σύνορα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας."

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/06/blog-post_3213.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα παιδιά της Χορωδίας»

Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου

Η κοινωνιολογία του φασισµού