Ινστιτούτο Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης (Ι.Ε.Α.)(I.C.R.)


Ι.Ε.Α.Click to open image!Το Ινστιτούτο Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης (Ι.Ε.Α.) είναι ένας μη κυβερνητικός, μη Click to open image!κερδοσκοπικός φορέας που στοχεύει κυρίως στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης, υποστήριξης και ενδοκοινωνιακής αποκατάστασης. Τα προγράμματα απευθύνονται σε ανθρώπους με διάφορες μορφές αναπηρίας, όπως κινητική, αισθητηριακή, νοητική ή ψυχολογική. Η υλοποίηση των προγραμμάτων βασίζεται κυρίως στον εθελοντισμό από φοιτητές, ιδιώτες, μέλη των οικογενειών, καθώς και από τους ίδιους τους ανθρώπους με αναπηρία, αν και υπάρχουν και ορισμένες επαγγελματικές υπηρεσίες.
Επιπλέον, οργανώνονται προγράμματα εκπαίδευσης εθελοντών, καθώς επίσης και δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινότητας, ενώ υλοποιούνται και προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανταλλαγές νέων, αποστολή εθελοντών με ή χωρίς αναπηρία σε άλλες χώρες, καθώς επίσης και φιλοξενία εθελοντών με ή χωρίς αναπηρία από άλλες χώρες.
Το ΙΕΑ συνεργάζεται με τους περισσότερους φορείς της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιούνται στην αναπηρία, καθώς επίσης και με μια σειρά φορέων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Παροχέων Υπηρεσιών σε Ανθρώπους με Αναπηρίες (EASPD).
Το Ινστιτούτο Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης βραβεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την εθελοντική του δράση, το 2008, με το Βραβείο Οικογένειας.Επικοινωνία

Επικοινωνία

Τηλέφωνο - Φαξ: 2310 702.388
  • Διεύθυνσης: 697 4711895 (π.Κωνστ.Παπανικολάου)
  • Ηλεκτρονική Διεύθυνση: I.E.A. (Επικοινωνία με το ΙΕΑ) info@iea.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα παιδιά της Χορωδίας»

Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου

Η κοινωνιολογία του φασισµού