Στημένη Δουλειά: Το Χρονικό της Κρίσης (2010) Ντοκυμαντέρ | 120' |

Σημείωση: το ντοκιμαντερ έχει αποκλειστεί σχεδόν από παντού.


INSIDE JOB [Greek subs] from ΕΛΛΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟS on Vimeo.
Αποκαλυπτικό κινηματογραφικό μανιφέστο, το «Inside Job» επιχειρεί να εκθέσει τη σοκαριστική αλήθεια πίσω από την οικονομική κρίση που εξαπλώθηκε παγκοσμίως σαν επιδημία το 2008.
Tο οικονομικό ολοκαύτωμα με ζημιές πάνω από 20 τρισεκατομμύρια δολάρια οδήγησε εκατομμύρια ανθρώπους να χάσουν την περιουσία, τα σπίτια και τις ζωές τους. Μέσα από εκτεταμένη έρευνα και συνεντεύξεις με ισχυρά οικονομικά στελέχη, πολιτικούς και δημοσιογράφους το ντοκιμαντέρ εξιστορεί την παρακμή του καπιταλιστικού μοντέλου και την ταυτόχρονη άνθηση ενός ολόκληρου μηχανισμού εξαπάτησης και αισχροκέρδειας, αποκαλύπτοντας συγχρόνως τις διαβρωτικές σχέσεις που διέφθειραν την πολιτική εξουσία. 
Θέλετε να μάθετε ποιοι είναι οι πραγματικοί υποκινητές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης;
Δείτε τους σε αυτό το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ που ρίχνει φως κάτω απ' το τραπέζι, ξεμπροστιάζοντας χωρίς έλεος την απληστία της Γουόλ Στριτ και των golden boys της Goldman suchs.

Σκηνοθεσία: Charles Ferguson
 Σενάριο: Chad Beck, Adam Bolt
 Ηθοποιοί: Matt Damon, William Ackman, Daniel Alpert, Daniel Alpert
 Χώρα παραγωγής: USA

http://www.veoh.com/watch/v37088999EJyNe8wFhttps://archive.org/details/cpb20120505a

Το εξαιρετικό (και πολυβραβευμένο) ντοκυμαντέρ του Charles Ferguson με τίτλο «Inside Job» ξεσκεπάζει τους υπαίτιους της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε από την Αμερική το 2008, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και κρατάει τη χώρα μας ακόμη δέσμια των δανειστών μας... 
Στο ντοκυμαντέρ αυτό που περιλαμβάνει συνεντεύξεις πολιτικών, δημοσιογράφων και ισχυρών οικονομικών στελεχών, σκιαγραφείται η παρακμή του καπιταλιστικού συστήματος και η διαπλοκή των οικονομικών και πολιτικών παραγόντων. 
Το ντοκυμαντέρ αποκαλύπτει τους πραγματικούς υποκινητές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και την απληστία της Γουόλ Στριτ και των golden boys της Goldman suchs. 
Μια εκτεταμένη ανάλυση πάνω στην οικονομική κρίση του 2008, η οποία με κόστος περίπου 20 τρισεκατομμύρια κόστισε τις εργασίες εκατομμυρίων ανθρώπων κι απείλησε με ολικό παγκόσμιο κραχ 
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/03/inside-job_28.htmlhttp://www.cine.gr/film.asp?id=714671http://vimeo.com/21284431

Το ντοκιμαντερ αυτό είναι σε δύο μέρη, είχε προταθεί για Όσκαρ και περιγράφει τα αίτια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Διαρκεί δύο ώρες περίπου και προτείνεται πλήρης οθόνη! Μας βοηθάει να κατανοήσουμε πως η ανεξέλεγκτη οικονομική βιομηχανία της Wall Street με τα παράγωγα, τα δομημένα ομόλογα CDO, τα ασφάλιστρα κινδύνου CDS κλπ κλπ., διπλασίασε το χρέος των ΗΠΑ και έστειλε στην απόλυτη φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα το δικό μας είναι διαφορετικό. Η χώρα μας οδηγήθηκε στην χρεοκοπία και στην επικείμενη κατάρρευση από την ''Νεοελληνική Φαυλοκρατία'', όπως αυτή περιγράφεται στο εξαιρετικό ομώνυμο βιβλίο του Ευάγγελου Κοροβίνη, Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ 2008. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα παιδιά της Χορωδίας»

Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου

Η κοινωνιολογία του φασισµού