Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΡΟΥΣΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΝΙΔΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.. ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ! Κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 2011 στο καθολικό της Μονής Πετράκη , η νέα κουρά του αγαπητού μας φίλου από τον Άγιο Δημήτριο Λουμπαρδιάρη Ρούση Στογιάννη, ο οποίος εντάχθηκε με....το όνομα Νεκτάριος στο μαναχολόγιο της Μονής με εντολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Την κουρά τέλεσε ο Ηγούμενος Αρχιμ. Ιακώβος Μπιζαούρτης. Χθες,στον Ιερό Ναό της Αγίας Φιλοθέης ο μοναχός Νεκτάριος χειροτονήθηκε διακόνος απο τον Αρχιεπίσκοπο.
Ο νέος Μοναχός στα 38 του χρόνια, ηθοποιός στο επάγγελμα, πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής, τέκνο του π. Γεωργίου Σχοινά από τον Άγιο Δημήτριο Λουμπαδιάρη όπου διακονούσε χρόνια, αποφάσισε μετά από καιρό να ασπασθεί τον μοναχικό βίο και να εγκαταλείψει την κοσμική ζωή και τα φώτα.. του Θεάτρου που υπηρέτησε απο το Εθνικό Θέατρο σε θεατρικές παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη.


Ο Ηγούμενος στην σύντομη ομιλία του προς τον δόκιμο μοναχό είπε : «ο ρόλος της Εκκλησίας είναι να ανοίγει τους δρόμους και να κάνει τον άνθρωπο να σκέπτεται σωστά και με Χριστό, Εκκλησία είναι ο άνθρωπος να λάβει το πανάγιο πνεύμα, ο άνθρωπος να συνεργαστεί με τον Θεό για την σωτηρία του που είναι η δόξα του».

«Ο μοναχισμός είναι η γνησιότητα της προσέγγισης του λόγου του Ευαγγελίου, ο μοναχισμός είναι μια ειρηνική επανάσταση στην εκοσμίκευση» συνέχισε ο π. ΙάκωβοςΤελειώνοντας ο Αρχιμανδρίτης ευχήθηκε στον νέο μοναχό λέγοντάς του : «Ο αγαπητός δόκιμος επέλεξε τον δρόμο της ολοκληρωτικής προσέγγισης στην Εκκλησία και η απόφασή του μας γεμίζει χαρά γιατί κατόρθωσε να απαντήσει έτσι στην πρόσκληση του Θεού, ευχόμαστε όλοι οι πατέρες της μοναστικής κοινότητας αλλά και όλοι οι παριστάμενοι εδώ να εκπληρώσεις αυτόν τον σκοπό της αποφάσεως σου και η ζωή σου να είναι Χριστομίμητος , να έχει θέα του Θεού που είναι ο στόχος του μοναχισμού αλλά και κάθε πιστού». Μετά το τέλος της τελετής αφού ευχήθηκε ο κόσμος στον νέο μοναχό καλές υπομονές, η Αδελφότητα συγκεντρώθηκε στην τραπεζαρία όπου υπέγραψαν το αναμνηστικό βιβλίο της Μονής κατά σειρά πρεσβειών.




Ο μοναχός Νεκτάριος χειροτονήθηκε διάκονος στις 19/2 το πρωϊ στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης του ομωνύμου Δήμου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. http://evia-logos.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα παιδιά της Χορωδίας»

Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου

Η κοινωνιολογία του φασισµού