στα βήματα του Ίκαρου


Η ατομική πτητική συσκευήJetpack ολοκλήρωσε με επιτυχία μια πτήση 7 λεπτών (ρεκόρ) και ο ατομικός πύραυλος είναι έτοιμος για τα ράφια των καταστημάτων σε λίγους μήνες. 

Η τιμή του βέβαια αναμένεται να είναι τσουχτερή καθώς θα ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Ο σχεδιαστής Glenn Martin τοχαρακτηρίζει «το πιο απλό αεροσκάφος στον κόσμο»
Το «Martin Jetpack» έχει τη δυνατότητα να πετάξει με ...ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα μέχρι και 50 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Χρησιμοποιεί μηχανή 2 λίτρων που αποδίδει 200 ίππους. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή έχουν ήδη υποβληθεί 2.500 αιτήσεις αγοράς του.

Perierga.gr - Το Jetpack στην αγορά
Στις πεισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ΗΠΑ δεν υπάρχουν κανόνες που να απαγορεύουν την πτήση με αντίστοιχες συσκευές,. Ωστόσο οι αρμόδιες αρχές μάλλοον θα πρέπει να αρχίσουν να εξετάζουν τη θέσμιση σχετικών νόμων.
Ανεξάρτητα από το νομικό πλαίσιο, ο σχεδιαστής δηλώνει ότι θα ήταν ανόητο να χρησιμοποιήσει κάποιος τη συσκευή χωρίς εκπαίδευση και οτί θα διατίθεται μόνο σε όσους έχουν τη σχετική πιστοποίηση από εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Perierga.gr - Το Jetpack στην αγορά
Σίγουρα δεν θα γεμίσουν ξαφνικά οι αιθέρες με ιπτάμενους αλλά μάλλον δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα ή πτήση με ατομικές συσκευές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα παιδιά της Χορωδίας»

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ (Ελληνικοί υπότιτλοι)