Παρέμβαση του κοινωνιολόγου στην δημόσια διαβούλευση για την κατάργηση της Κυριακής αργίας


Η αργία της Κυριακής καθιερώθηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο, τον πρώτο χριστιανό αυτοκράτορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και άγιο προστάτη των ελληνικών οικογενειών.
Δηλαδή η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα μας στείλει χίλια εφτακόσια χρόνια πίσω.
Συγχαρητήρια! Βρήκαμε τον νόμο να προσπεράσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα και να βυθιστούμε ακόμη πιο πολύ στο σκοτάδι της βαρβαρότητας και της άγνοιας!
Με την κατάργηση της Κυριακής αργίας ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου να επανέλθουν οι φυλετικές διακρίσεις, η δουλεία και να γκρεμιστούν όλες οι κατακτήσεις του πολιτισμού μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα οποία τόσο ανθρώπινο αίμα έχει χυθεί με αγώνες και θυσίες.
Έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε την ημέρα της Κυριακής για να πηγαίνουμε το πρωί στην εκκλησία και να υμνούμε τον Πανάγαθο Δημιουργό μας, γιατί ζωοποιείται η ψυχή μας. Αυτά μας διδάσκουν οι Πατέρες της Εκκλησίας και οι Άγιοι που ζήσανε σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Χριστού, όπως ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
Όταν δεν σεβόμαστε τίποτα, πως περιμένουμε να μας σεβαστούν; Χωρίς σεβασμό καταργείται κάθε έννοια κοινωνικότητας, με αποτέλεσμα φαινόμενα ανομίας όπως η βία και το έγκλημα.
Με όλο τον σεβασμό λοιπόν, αν δεν μπορείτε να υπηρετήσετε το γένος μας, την ιστορία, τις παραδόσεις, τα ιδανικά μας, παραιτηθείτε.
Κουράζεστε και κουράζετε. http://www.opengov.gr/ypoian/?p=3528&cpage=1#comment-5917

Διαβάστε για την δημόσια διαβούλεση για την κατάργηση της Κυριακής αργίας εδώ:
 http://opougis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3375.html#more
 http://anavaseis.blogspot.gr/2012/12/3-2112.html
 http://katanixis.blogspot.gr/2012/12/3-2112.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα παιδιά της Χορωδίας»

Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου

Η κοινωνιολογία του φασισµού