Έφτασε η μόδα των flash mobs και στην χώρα μας!




Kτύπησαν τουλάχιστον 15 άτομα και άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή....
Απίστευτο και όμως αληθινό. Ομάδα 15 αλλοδαπών επιτέθηκαν το μεσημέρι σε επιβάτες του ηλεκτρικού που είχαν επιβιβαστεί στον σταθμό των Κάτω Πατησίων με προορισμό τον Πειραιά, για να τους ληστέψουν.
Σύμφωνα με την καταγγελία λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι ομάδα 15 ατόμων εμφανίστηκε στο σταθμό και μπήκαν σε ένα βαγόνι όπου άρχισαν να σπρώχνουν και να χτυπούν τους επιβάτες.
Η ομάδα των εγκληματιών εκμεταλλευόμενη την απουσία αστυνομικών και ατόμων της ασφάλειας του ΗΣΑΠ, επιτέθηκαν σε άτομα που κρατούσαν τσάντες και βαλίτσες και χτυπώντας τους τους άρπαξαν όσα χρήματα είχαν αλλά και τα προσωπικά τους αντικείμενα.
Με την άνεσή τους αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους βγήκαν από το βαγόνι και έφυγαν χωρίς κανείς να τους σταματήσει.
Όπως είπε επιβάτης που του άρπαξαν τα χρήματα και τη βαλίτσα του οι αλλοδαποί ληστές ήταν αρκετά βίαιοι ενώ έβριζαν, έσπρωχναν και απειλούσαν. «Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας. Πήραν τις τσάντες από επιβάτες, ενώ από τα 30 άτομα που ήμασταν στο βαγόνι όπου έγινε η επίθεση κανείς δεν αντέδρασε γιατί όλοι φοβήθηκαν».

Το φαινόμενο δεν είναι καθόλου καινοφανές. Μπορεί στην χώρα μας να συνέβη για πρώτη φορά, στο εξωτερικό όμως συμβαίνει αρκετά συχνά. Με θύτες συνήθως αφρικανούς ή ασιάτες και θύματα ιθαγενείς. Στις ΗΠΑ μάλιστα έχει λάβει διαστάσεις κοινωνικού προβλήματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει πλέον καιιστοσελίδα η οποία καταγράφει τέτοιου είδους επιθέσεις, οι οποίες από το καλοκαίρι έχουν ενταθεί. Εφόσον αυτή την φορά η "επιχείρηση" των αλλοδαπών πέτυχε, κατά πάσα πιθανότητα ανάλογες επιχειρήσεις θα δούμε και αλλού. Και κατά πάσα πιθανότητα τα θύματα θα είναι Έλληνες, χαμηλής ίσως οικονομικής επιφάνειας.
Το μόνο που μένει να κάνουμε ως χώρα είναι να "νομιμοποιήσουμε" τέτοιες καταστάσεις. Να τις ονομάσουμε ως έναν ... έκτακτο φόρο, να τελειώνουμε. Η αστυνομία άλλωστε υπάρχει για να προστατεύει το σύστημα και όχι τους πολίτες!
http://trelogiannis.blogspot.com/2011/11/flash-mobs.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα παιδιά της Χορωδίας»

Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου

Η κοινωνιολογία του φασισµού