Η Εθνική πόλο γυναικών νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια!

Με νίκη 9-8 επί της Κίνας
Yδατοσφαίριση

Σαγκάη, Κίνα
Μια ακόμη σελίδα στην ήδη χρυσή ιστορία της έγραψε η Εθνική γυναικών του πόλο κερδίζοντας την Κίνα με 9-8 στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Σαγκάη. Η ελληνική ομάδα είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ, πανηγυρίζοντας έτσι μια τεράστια νίκη στο κατάμεστο από 18.000 θεατές «Νατατόριουμ».
Η Εθνική πόλο γυναικών αποτελεί τη μοναδική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έχει κατακτήσει Ολυμπιακό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μετάλλιο.




Δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών
για τη νίκη της εθνικής ομάδας γυναικών υδατοσφαίρισης
εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης από την εθνική μας ομάδα στη Σαγκάη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης από την εθνική ομάδα γυναικών κάνει ολόκληρο τον ελληνικό λαό υπερήφανο. Πέρα από τα θερμά μας συγχαρητήρια προς τις αθλήτριες, τους προπονητές και όλους όσοι στήριξαν την ομάδα, ο σημερινός θρίαμβος στέλνει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι η πατρίδα μας όταν αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις, με πίστη στο σκοπό της και αφοσίωση, μπορεί όχι μόνο να υπερβαίνει τις δυσκολίες, αλλά και να κατακτά την κορυφή".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα παιδιά της Χορωδίας»

Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου

Η κοινωνιολογία του φασισµού