Νεκρά 4 παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο σε παραλία της Γάζας

Από βλήμα που έριξε ένα ισραηλινό κανονιοφόρο πλοίο. Ο ισραηλινός στρατός έχει προειδοποιήσει πως θα εντείνει τους βομβαρδισμούς. Στο Κάιρο για διαβουλεύσεις ο Παλαιστίνιος πρόεδρος. Εσωτερικές πιέσεις στον Ισραηλινό πρωθυπουργό να προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση.


Η αιματοχυσία συνεχίζεται στη Λωρίδα της Γάζας. Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα (Τετάρτη 17/7/2014) το απόγευμα σε παραλία της Γάζας από βλήμα που έριξε ένα ισραηλινό κανονιοφόρο πλοίο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία, τονίζοντας πως ερευνάται το συμβάν.
«Τα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο στην παραλία. Όλα ήταν κάτω των 15 ετών. Όταν το πρώτο βλήμα έπληξε το έδαφος, αυτά έτρεξαν, αλλά τα χτύπησε ένα άλλο βλήμα. Φαινόταν σαν να τα κυνηγούσαν τα βλήματα», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας Άχμεντ Αμπού Χασέρα.
"παιδιά που παίζανε μπάλα στην παραλία της γάζας, μιμούμενοι στο παιχνίδι τους τον μέσι, τον νεϋμάρ, τον ρόμπεν, τον ροντρίγκεζ και τα άλλα αστέρια του μουντιάλ της βραζιλίας, γίνανε χωρίς να το θέλουν αστέρια στον ουρανό να φωτίζουν το σκοτάδι των μεγάλων. ο Χριστός τα υποδέχτηκε στην αγκαλιά Του με μια μπάλα."

Ο Άσραφ αλ Κίντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, επιβεβαίωσε ότι τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν και πρόσθεσε ότι ένα πέμπτο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. «Αυτό είναι ένα δειλό έγκλημα», σημείωσε.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τα παιδιά αυτά έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πλήγματα, τα οποία είδαν δημοσιογράφοι του και τα οποία κατέστρεψαν ένα κατάλυμα σε μια παραλία της Γάζας, στο οποίο βρισκόταν μια ομάδα παιδιών. Το κατάλυμα αυτό απείχε περίπου 200 μέτρα από ένα ξενοδοχείο της πόλης της Γάζας, στο οποίο διαμένουν δημοσιογράφοι.
Ο ισραηλινός στρατός που συνεχίζει την επιχείρηση Protective Edge, έχει προειδοποιήσει πως θα εντείνει τους βομβαρδισμούς, οι οποίοι έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 200 Παλαιστινίων από τις 8 Ιουλίου.

Τραγικός ο απολογισμός
Είκοσι τρεις Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα, κατά την ένατη ημέρα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των παλαιστινιακών αρχών. Σύμφωνα με έναν ονομαστικό κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Άσραφ αλ Κόντρα, εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, 220 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης και 1.570 έχουν τραυματιστεί.
Από την 8η Ιουλίου οι μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς έχουν ρίξει περισσότερες από 1.200 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, από τις οποίες χθες (Τρίτη) σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, και ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει διεξαγάγει 1.500 επιδρομές εναντίον της Γάζας.

Στο Κάιρο ο Αμπάς
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έφτασε στο Κάιρο της Αιγύπτου για διαβουλεύσεις με την ηγεσία της χώρας σχετικά με την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο Κάιρο, ο Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι καθώς επίσης και με τον ανώτερο αξιωματούχο της Χαμάς Μούσα Αμπού Μαρζούκ.
Μετά την Αίγυπτο, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Τουρκία.
Παράλληλα σήμερα η Χαμάς ενημέρωσε την Αίγυπτο ότι απορρίπτει την πρόταση του Καΐρου για την κήρυξη εκεχειρίας στην Λωρίδα της Γάζας.

Πιέσεις στο Ισραήλ για χερσαία επιχείρηση
Netanyahu-BenjaminΣτο στόχαστρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τους χειρισμούς του στην αντιπαράθεση με τη Χαμάς και την κρίση στη Μέση Ανατολή. Η έντονη, δημόσια κριτική υπουργών της ισραηλινής κυβέρνησής κατά του Νετανιάχου οδήγησε στην απομάκρυνση του υφυπουργού Άμυνας Ντάνι Ντάνον, την Τρίτη.
Ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις από μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού – κυρίως προερχόμενα από τη δεξιά – για να εντείνει τις επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς και να στείλει χερσαία στρατεύματα στη Γάζα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα παιδιά της Χορωδίας»

Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου

Η κοινωνιολογία του φασισµού