Μικρός Ήρωας Τηλέμαχος: Η Ακαδημία Αθηνών θα τιμήσει την θυσία του

Τιμητική εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2013 σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να απονεμηθεί το βραβείο για «ηρωική πράξη αυτοθυσίας» στον Γιώργο και την Ειρήνη Τσιμιρίκα  τους γονείς του 15χρονου μαθητή Τηλέμαχου από την Μεσορόπη Καβάλας.

Ο Τηλέμαχος βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς του στη Μεσορόπη Καβάλας, όταν ξέσπασε φωτιά σ’ αυτό. Ο ίδιος κατάφερε να βγει ζωντανός, αλλά ξαναγύρισε στο σπίτι για να προσπαθήσει να βγάλει τα δυο αδελφάκια του, τον Ανδρέα 5 και τον Γεράσιμο 7 ετών, αλλά τελικά κάηκαν και τα τρία αδέλφια, αφού δεν μπόρεσαν να βγουν εγκαίρως από το φλεγόμενο σπίτι. 

Η βράβευση αυτή, καθόλου δεν μπορεί να παρηγορήσει τους γονείς των τριών μικρών παιδιών, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα η αυτοθυσία του μικρού Τηλέμαχου, να βοηθήσει στην ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, της αδελφικής και παιδικής αγάπης, αλλά και στην διαρκή μνήμη της ηρωικής αυτής πράξης του παιδιού, που θυσιάστηκε για να σώσει τα αδελφάκια του. Με την βράβευση αυτή, η Ακαδημία δικαιώνει τον ρόλο της στην κοινωνία.


http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2013/12/blog-post_17.html
http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=46262
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2504.html


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Τα παιδιά της Χορωδίας»

Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου

Η κοινωνιολογία του φασισµού